CategoriesUncategorized

Hoe slimme toiletten zorgen voor een positieve impact op ons waterverbruik en het klimaat

Toiletten zijn verantwoordelijk voor het grootste waterverbruik in publieke gebouwen en staan op nummer twee in huishoudens. Daarbij gebruikt een traditioneel toilet 13.000 liter water per persoon per jaar. Onze innovatieve toiletten slechts 7.800 liter per persoon per jaar. Op deze manier wordt er minder water onttrokken uit kwetsbare watergebieden, maar ook nemen de kosten af en krijgen we meer inzicht in ons toiletverbruik.

Laten we onze innovatieve start-up voorstellen: Wadify

Wadify heeft als doel schoon drinkwater te besparen door slimme technologie in te zetten in toiletten. Niet alleen besparen we schoon drinkwater, ook kan er bewustzijn gecreëerd worden en kunnen we inzicht geven in hoe we efficiënter toiletten kunnen schoonmaken.

Daar stopt het niet bij. Deze innovatie zorgt ervoor dat we inzichten kunnen krijgen over gezondheid. Wij willen mee het sanitair van de toekomst vormgeven.

De oprichters van Wadify uitgelicht

Als we spreken over wij, dan bedoelen we Pieter Herings en Bastiaan Star. 

Pieter Herings

Pieter studeerde af in Biomedical Engineering aan Rijksuniversiteit Groningen en Trinity College Dublin. Na zijn studie publiceerde hij met zijn onderzoeksgroep een paper in Sensors, hij deed hierbij ervaring op met sensoren en predictiemodellen.

Bastiaan is afgestudeerd in Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde. Na zijn studie is hij begonnen als promovendus bij het UMC Groningen, waar hij ervaring opgedaan heeft in het meten van humane markers en data analyse.

Onze impact op het toiletgebruik

Al een eeuw lang zijn er geen innovaties geweest bij toiletten. Wij zagen enkele jaren geleden in dat er ongeloofelijk veel informatie verloren gaat in onze toiletten. Uiteindelijk werd hierdoor Wadify geboren: duurzame toiletten die via sensoren het waterverbruik meten, de feces en urine, en op basis daarvan een gepaste hoeveelheid water doorspoelen. Maar dit is pas het begin.

Go-to-market-strategie

Nadat we ons idee gepitcht hadden, mochten we deelnemen aan VentureLab. Een ambitieuze business accelerator voor start-ups in Groningen. Hier begeleiden experts ons met alle aspecten die met ondernemen te maken hebben.

Bij VentureLab krijgen we training om Wadify te vermarkten. Van lezingen tot advies van experten rond marketing en financiën, alles om van Wadify een gezonde onderneming te maken. 

Binnenkort volgt de eerste evaluatie waar we onze oplossing mogen pitchen. Een jury van experts beoordeelt ons product en onderneming op verschillende onderdelen. Met dit advies perfectioneren we Wadify om zo de markt toe te treden.

Het eerste prototype is al geïnstalleerd en we vergaren data in de cloud voor verdere analyse. Zo verbeteren we constant onze producten en systemen.

Investeerders gezocht met dezelfde visie en droom

We hopen binnenkort te lanceren op grotere schaal. Hiervoor zoeken we een investeerder en een plaats om 5 tot 10 toiletten te plaatsen. 

Interesse? Stuur ons een mailtje (info@wadify.nl) of bel ons (+31 6 25 36 33 15). Tot snel!