Onze doelstelling

Het doel van Wadify is om schoon drinkwater te besparen door slimme technologie in te zetten in toiletten. Naast het besparen van veel schoon drinkwater, kan het duurzame toilet gebruikt worden voor het creëren van waterbewustzijn en het duurzamer maken van de schoonmaak in grote gebouwen.

Bastiaan Star

Founder & general director

Bastiaan is afgestudeerd in Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde. Na zijn studie is hij begonnen als promovendus bij het UMC Groningen, waar hij ervaring opgedaan heeft in het meten van humane markers en data analyse.

Pieter Herings

Founder & Technical director

Pieter is afgestudeerd in Biomedical Engineering aan Trinity College Dublin en Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie publiceerde hij met zijn onderzoekgroep een paper in Sensors, hiermee deed hij ervaring op met sensoren en predictiemodellen. 

Remy Hegt

Founder & Financial director

Remy is afgestudeerd in International Business en heeft een MBA met een specialisatie in management accounting & control. Door zijn afstudeerscriptie over  academische spin-offs en risicomanagement, heeft hij waardevolle kennis opgedaan over de vroege fases van start-ups. 

Ons verhaal

Enkele jaren geleden ontmoetten we elkaar door onze passie om de huidige traditionele toiletten te willen verbeteren. Na goede resultaten van een samenwerking bij een bachelorthesis hebben we besloten om ons idee verder te ontwikkelen.

Al snel kwamen we tot het inzicht dat er veel drinkwater bespaard zou kunnen worden door slimme technologie in te zetten in het toilet. Aangesterkt door de huidige urgentie van het drinkwatertekort en onze interesse in ondernemerschap, besloten we om een bedrijf te beginnen. Wadify werd een feit.

“Aangesterkt door de huidige urgentie van het drinkwatertekort en onze interesse in ondernemerschap, besloten we om een bedrijf te beginnen. Wadify werd een feit.”

Bastiaan & Pieter   / Founders

“Door slimme technologie in te zetten in toiletten willen wij het maximale uit toiletbezoeken gaan halen.”

Bastiaan & Pieter   / Founders

Onze missie

Al meer dan 100 jaar wordt het huidige toilet bijna niet geïnnoveerd. Naast dat er ongelofelijke hoeveelheden onnodig schoon drinkwater worden doorgespoeld, zijn er ook veel markers te meten in je urine en feces die interessant zijn voor je gezondheid. Door slimme technologie in te zetten in toiletten willen wij het maximale uit toiletbezoeken gaan halen.

Impact maken

Het creëren van het sanitair van de toekomst

Duurzaamheid

Kostbaar drinkwater besparen

Integriteit

Veilig en betrouwbaar

Creating the world most valuable toilet visits

Saving up to 40% of scarce drinking water by personalized toilet flushing